Această pagină descrie politica societăţii SC EXTREME RIDERS DISTRIBUTION SRL (denumita in cele ce urmeaza ERD) în materie de date cu caracter personal.

1. Ce informații colectăm și prin ce mijloace?

Datele cu caracter personal sunt informaţii personale precum nume, prenume, e-mail, telefon, adresă, data naşterii, imagine, măsuri haine etc.
Clienţii/utilizatorii pot furniza aceste date personale către ERD prin comunicarea efectuată cu ocazia evenimentele BTL la care participă, a maratoanelor, a expozitiilor si targurilor de profil, a achiziţiilor/retururilor sau prin crearea unui cont online pe site, prin abonarea la newsletter, prin depunerea unei candidaturi, printr-un mesaj trimis către echipa ERD, prin pagina “Contact” a site-ului sau prin intermediul https://www.facebook.com/extremeridersdistribution sau https://www.facebook.com/OnRunningRomania/

Utilizatorii/clienţii au responsabilitatea de a furniza date complete, exacte, actualizate şi care nu prejudiciază interesele terţilor. Natura obligatorie sau facultativă va fi menţionată de la caz la caz, fără a constrânge utilizatorii/clienţii să comunice datele lor personale către ERD.
Totodată, ERD poate colecta date ce se prelucrează automat, prin utilizarea serviciior noastre, de exemplu date tehnice cum ar fi adresa IP sau date obţinute prin intermediul cookies-urilor (mai multe detalii în politica COOKIES).

2. Scopul operaţiunilor de prelucrare a datelor şi acordarea consimţământului

Scopul colectării datelor de către firma ERD constă în:
• informarea clienţilor privind situaţia contului lor inclusiv validarea, expedierea şi facturarea comenzilor, rezolvarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile şi sau serviciile achiziţionate;
• gestionarea relaţiei cu clienţii (consiliere vestimentară, rezervare produse, etc);
• trimiterea de newslettere şi/sau notificări periodice prin SMS sau e-mail;
• cercetarea de piaţă, urmărirea şi monitorizarea vânzărilor şi comportamentul clientului;
• asigurarea unei experienţe de navigare mai bună;
• analiza candidaturii la posturile disponibile.

Punctual, pentru evenimentul ON organizat de ERD pe 12 Mai 2019 in cadrul Bucharest Half Marathon din Bucuresti, colectarea datelor se face este doar in scopul derularii, extragerii si anuntatii castigatorului la concursul Castiga un tricou ON. Castigatorul va fi anuntat pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/OnRunningRomania/


Obţinerea consimțământului
Când ne oferiți informații personale pentru a finaliza o comandă pe site sau pentru a returna o achiziție, sunteți de acord să colectăm şi să prelucrăm datele și să le folosim numai pentru acest motiv. Dacă nu completaţi câmpurile obligatorii, nu vom fi în măsură să răspundem solicitărilor dvs..
Dacă vă cerem informațiile dvs. personale dintr-un motiv secundar, cum ar fi campaniile de marketing sau cercetare de piaţă, vă vom solicita direct consimțământul exprimat sau vă vom oferi posibilitatea de a refuza.

Retragerea consimțământului
Dacă vă răzgândiți, vă puteți oricând retrage consimțământul referitor la continuarea colectării, utilizării sau transmiterii informațiilor dvs. către terţi, contactând-ne la office@extremeriders.ro.

3. Cine are acces la informațiile dvs.

Datele colectate sunt destinate echipelor responsabile de gestiunea relaţiei cu clienţii şi activităţilor de marketing, precum şi personalului autorizat. Pentru a asigura un nivel standard al serviciilor, datele cu caracter personal respectă un nivel adecvat de protecţie conform Regulamentului (UE) 2016/679.

ERD va transmite datele dvs. personale către un terţ doar în următoarele situaţii:
- cand v-aţi dat acordul în prealabil
- dacă pentru a vă putea furniza produsul/serviciul solicitat trebuie să comunice aceste informaţii unui terţ de exemplu pentru stocarea comenzii pe platforma Prestashop, pentru servicii de curierat (DHL, TNT, UPS, FANcourier, Urgent Cargus, DPD, Nemo Express), pentru servicii de hosting, pentru servicii IT, pentru soluţii ERP, pentru solutii de plată online sau în rate (daca este cazul)
- pentru a vă propune oferte adaptate la interesele dvs. prin intermediul furnizorilor de publicitate şi agenţiilor, cu acordul dvs.
- la cererea autorităţilor judiciare şi administrative autorizate

În general, furnizorii terță parte cu care colaborăm vor colecta şi utiliza informațiile dvs. numai în măsura necesară pentru a le permite să realizeze serviciile pe care le prestează. Anumiți furnizori de servicii, cum ar fi procesatorii de tranzacții de plată, au propriile politici de confidențialitate cu privire la informațiile pe care trebuie să le oferim pentru tranzacțiile legate de achiziții. Astfel, vă recomandăm să citiți politicile acestora de confidențialitate pentru a înțelege modul în care datele dvs. personale vor fi gestionate de acești furnizori.

Daca este cazul, platilor elecronice, Informaţiile legate de coordonatele dvs. bancare nu sunt stocate de ERD, ci sunt prelucrate direct de procesatorul de plăţi, aplicând reguli de securitate maximă.

4. Cum pot fi şterse sau modificate datele dumneavoastră personale?

Datele dvs. cu caracter personal sunt păstrate timp de 10 ani de la ultimul contact cu societatea noastră sau până în momentul în care vă exprimaţi dorinţa de a fi şters din baza de date ERD, în măsura în care nu există un temei legal pentru a fi arhivate în continuare.

Dacă doriți să accesați, să corectați, să modificați sau să ștergeți informațiile personale pe care le avem despre dvs., vă rugăm să trimiteţi un mesaj la adresa de e-mail office@extremeriders.ro.

Ȋn orice moment puteţi să vă exersaţi drepturile conferite de regulamentul (UE) 2016/679, printre care dreptul de a fi uitat, dreptul la portabilitatea datelor şi dreptul la restricţionarea prelucrării.

5. Cum asigurăm protecţia datelor dumneavoastră personale?

ERD a depus toate eforturile pentru a pune în practică măsuri tehnice şi organizatorice de păstrare a confidenţialităţii şi a securităţii datelor personale. Scopul acestora este să împiedice riscul ca datele personale să fie accesate, distruse sau sustrase de terţi neautorizaţi.
Top Level Hosting oferă servicii de găzduire pentru website-ul www.extremeriders.ro.

Serverul beneficiază de un mix de soluţii de protecţie. Astfel, protecţia perimetrală include mitigarea atacurilor folosind centre de scrubbing la nivel mondial, cu o capacitate de mitigare a atacurilor de tip DDOS/Flood de până la 1.2 Tbps. La nivel de data center serverul este protejat prin mai multe layere: echipamente FortiDDOS şi FortiGate pentru protecţie Layer 3, 4 si 7. Traficul este analizat granular, iar peste 90% din traficul maliţios este oprit înainte de a ajunge la server. La nivelul serverului există, de asemenea, o protecţie complexă rezultată din combinarea unui firewall local cu un web application firewall respectiv elementele de securitate oferite de serverul web (Litespeed Enterprise). Suplimentar, serverul beneficiază de back-up zilnic ce se realizează folosind soluţia R1Soft.

Când introduceți parola, va rugăm să vă asiguraţi că browserul dvs. indică (de obicei, prin intermediul unui lacăt sau al altei pictograme) că vă aflați într-o conexiune securizată și că sunteți conectat(ă) la o adresă de pe site-ul https://www.extremeriders.ro.

6. Modificări ale politicii de confidenţialitate

Ne rezervăm dreptul de a aduce modificări acestei politici şi vă recomandăm sa o revizuiţi în mod constant. Modificările vor fi anunţate printr-un banner şi vor intra în vigoare imediat după publicarea pe site.
Politica de confidenţialitate se aplică tuturor informaţiilor pe care le transmiteţi sau pe care le colectăm pe baza navigării dumneavoastră pe site-ul extremeriders.ro, respectiv prin intermediul paginilor de Social Media.

Acoperirea specifica a garantiei bicicletei dvs. CANNONDALE este guvernata de legile tarii din care a fost achizitionata si se aplica doar bicicletelor cumparate de la vanzatori CANNONDALE autorizati.

 TERMENI SI CONDITII GARANTIE BICICLETE CANNONDALE

CADRE (cadru, structura furcii, bascula):

Cadrele CANNONDALE (cu exceptia cadrelor pentru Freeride si Dirt Jumping, vezi mai jos ) sunt garantate pe viata, pentru primul cumparator, de catre CANNONDALE Bicycle Corporation, 16 Trowbridge Drive, Bethel, CT 06801, pentru defecte de fabricatie ale materialelor si/sau manufacturii.

Cadrele bicicletelor CANNONDALE pentru Freeride si Dirt Jump (modele ca Gemini, Gemini DH, Judge, Perp and Chase) sunt garantate pentru defecte de fabricatie ale materialelor si/sau manufactura pe o perioada de trei (3) ani de la data achizitionarii. Garantia Freeeride/Dirt jumping nu acopera nici o bicicleta de Freeride/Dirt Jumping cumparate pentru a fi utilizate la inchiriere. Garantia Freeride/Dirt Jumping difera de garantia Cannondale asa cum este enuntata in manual doar in termeni. Toate celelate conditii se aplica.

COMPONENTE:

Toate componentele bicicletei sunt garantate pentru defecte de fabricatie si/sau manufactura, pentru o perioada de doi (2) ani de la achizitie si respectiv trei (3) ani extra, pentru bicicletele model 2020. Componentele utilizate la bicicletele inchiriate sau in regim competitional, nu sunt acoperite de aceasta garantie de doi (2) ani, respectiv trei (3) ani extra. Garantia extinsa de trei (3) ani pentru componentele bicicletelor Cannondale este valabila numai pentru bicicletele achizitionate de pe teritoriul Romaniei, respectiv de la unul dintre dealerii locali autorizati. Toate componentele bicicletei trebuie sa respecte intervalele de mentenanta/revizie periodica, conforme cu cele recomandate de fiecare producator.

CONDITIILE GARANTIE EXTINSE DE 3 ANI PENTRU COMPONENTE, LA BICICLETELE ELECTRICE CANNONDALE:

Cumparatorul trebuie sa asigure mentenanta bicicletelor electrice si respectiv, componentelor acestora, dupa cum urmeaza: o prima inspectie la 150km la unul din service-urile autorizate Cannondale, dupa care revizii constante anuale sau la 1000 km. De asemeni, actualizarea software si firmware se realizeaza la dealerii autorizati, cu completarea de catre dealer a certificatului de garantie.

Orice modificare adusa componentelor electrice (motor, baterie, afisaj electronic) precum: modificarea limitei de viteza standard, modificari de soft, dezasamblare/reasamblare piese etc., atrage dupa sine pierderea garantiei. Inlocuirea tuturor pieselor electrice se va efectua strict in service-urile autorizate ale marcii/marcilor in cauza, pe baza facturii sau a bonului fiscal. Incarcarea bateriei se realizeaza numai cu incarcatorul original, primit in momentul achizitiei. Realizarea incarcarii bateriei la surse de incarcare neconforme/ neomologate, duce la pierderea garantiei.

Garantia se acorda strict cumparatorului care apare pe factura de achizitie a bicicletei. Aceasta nu se pastreaza sau transmite, in momentul revanzarii catre alte persoane. Garantia se acorda numai persoanelor fizice care achizitioneaza bicicleta pentru utilizare proprie. Utilizarea in regim de inchiriere, atrage dupa sine pierderea garantiei. Garantia extinsa de 3 ani este valabila in limita ciclulilor de incarcare specificate de fiecare producator in parte.

TERMENI AI GARANTIEI LIMITATE:

Aceasta garantie limitata nu are ca scop sa sugereze sau implice faptul ca bicicleta nu poate fi rupta sau ca va dura pentru totdeauna. Inseamna ca bicicleta este subiect acoperit de termenii garantiei limitate.

Aceasta garantie limitata se aplica doar proprietarului original al bicicletei CANNONDALE si nu se transmite proprietarilor ulteriori.

Pentru ca orice cerere de garantie sa fie luata in considerare, bicicleta trebuie sa fie achizitionata de la unul din dealerii autorizati CANNONDALE din Romania. Bicicleta trebuie sa fie asamblata si sa fie insotita de actele doveditoare ale cumpararii in original (Asigurati-va ca pastrati intr-un loc sigur actele - factura).

Aceasta garantie limitata se pierde daca bicicleta este supusa la abuzuri, neglijare, reparatie necorespunzatoare, mentenanta necorespunzatoare, transformare, modificare, accident sau alt fel de utilizare necorespunzatoare, anormala sau excesiva.

Aceasta garantie limitata se aplica doar bicicletelor asamblate si reglate complet, achizitionate de la un furnizor CANNONDALE autorizat sau alta piata de desfacere specific autorizata (de CANNONDALE) sa distribuie biciclete CANNONDALE.

Aceasta garantie limitata este anulata daca bicicleta este folosita in regim de inchiriere sau programe de tip bike sharing.

Daunele rezultate din uzura normala, nu sunt acoperite. Este responsabilitatea proprietarului sa inspecteze si sa-si intretina in mod regulat bicicleta. Unele elemente care prezinta de obicei daune cauzate de uzura normala includ: rulmenti/rulmenti de competitie, parti de montare amortizor si garnituri principale, foi, caseta pinioane, cauciucuri, camere, sa, lant, placute frana, butuci, inchizatori, suprafata de franare, spite, ghidon si pipa, cabluri si camasi, bucse.

Decolorarea vopselei cauzata de efectele luminii ultraviolete (UV) sau expunerea la exterior, nu este acoperita de aceasta garantie limitata.

Deteriorarea rezultata din asamblarea sau mentenanta necorespunzatoare, sau din instalarea unor componente necompatibile cu bicicleta CANNONDALE, nu este acoperita de garantie.

Toate costurile cu mana de lucru pentru servisarea pe garantie, inclusiv transferul de componente si/sau orice instalare de componente noi, sunt in responsabilitatea proprietarului bicicletei.

In decursul derularii acestei garantii limitate, CANNONDALE va repara orice cadru sau componenta defecta, sau, la optiunea noastra, va inlocui orice cadru sau componenta defecta cu acelasi sau cel mai apropiat model sau componenta decat cel disponibil. ACEASTA ESTE DESPAGUBIREA EXCLUSIVA ACOPERITA DE ACEASTA GARANTIE. ORICE SI TOATE CELELALTE DESPAGUBIRI SI DAUNE CARE AR PUTEA ALTFEL SA FIE APLICABILE SUNT EXCLUSE, INCLUZAND, DAR NE LIMITAT DE, DAUNE INCIDENTALE INDIRECTE SAU PUNITIVE.

ACEASTA ESTE SINGURA GARANTIE FACUTA DE CANNONDALE PENTRU CADRELE SI COMPONENTELE SALE SI NU EXISTA ALTE GARANTII CARE SA TREACA DINCOLO DE CONTINUTUL ACESTEIA. ORICE GARANTII CARE AR PUTEA FI ALTFEL IMPLICATE DE LEGE INCLUZAND, DAR NE LIMITAT DE, ORICE GARANTIE IMPLICATA DE VANDABILITATE SAU POTRIVIRE PENTRU UN SCOP DIFERIT, SUNT EXCLUSE.

Va rugam sa consultati documentele ce insotesc bicicleta pentru eventualele restrictii suplimentare.

Aceasta Garantie Limitata ofera consumatorului drepturi legale specifice. Consumatorul ar putea sa aiba si alte drepturi legale care variaza de la stat la stat. Unele state si tari nu permit excluderea sau limitarea daunelor incidentale rezultate sau garantiilor, deci limitarile si excluderile de mai sus s-ar putea sa nu vi se aplice. Daca se determina de catre o instanta competenta ca o anumita prevedere a acestei garantii nu se aplica, aceasta nu va afecta nici una din celelalte prevederi ale acestei garantii limitate si toate celelalte prevederi vor ramane valabile.

Pentru a beneficia de garantia extinsa de trei (3) ani, trebuie sa efectuati inregistrarea bicicletei online, pe website-ul importatorului Extreme Riders Distribution, www.extremeriders.ro/register-your-cannondale.

Nerespectarea tuturor celor mentionate mai sus, atrage dupa sine pierderea garantiei.