Această pagină descrie politica societăţii SC EXTREME RIDERS DISTRIBUTION SRL (denumita in cele ce urmeaza ERD) în materie de date cu caracter personal.

1. Ce informații colectăm și prin ce mijloace?

Datele cu caracter personal sunt informaţii personale precum nume, prenume, e-mail, telefon, adresă, data naşterii, imagine, măsuri haine etc.
Clienţii/utilizatorii pot furniza aceste date personale către ERD prin comunicarea efectuată cu ocazia evenimentele BTL la care participă, a maratoanelor, a expozitiilor si targurilor de profil, a achiziţiilor/retururilor sau prin crearea unui cont online pe site, prin abonarea la newsletter, prin depunerea unei candidaturi, printr-un mesaj trimis către echipa ERD, prin pagina “Contact” a site-ului sau prin intermediul https://www.facebook.com/extremeridersdistribution sau https://www.facebook.com/OnRunningRomania/

Utilizatorii/clienţii au responsabilitatea de a furniza date complete, exacte, actualizate şi care nu prejudiciază interesele terţilor. Natura obligatorie sau facultativă va fi menţionată de la caz la caz, fără a constrânge utilizatorii/clienţii să comunice datele lor personale către ERD.
Totodată, ERD poate colecta date ce se prelucrează automat, prin utilizarea serviciior noastre, de exemplu date tehnice cum ar fi adresa IP sau date obţinute prin intermediul cookies-urilor (mai multe detalii în politica COOKIES).

2. Scopul operaţiunilor de prelucrare a datelor şi acordarea consimţământului

Scopul colectării datelor de către firma ERD constă în:
• informarea clienţilor privind situaţia contului lor inclusiv validarea, expedierea şi facturarea comenzilor, rezolvarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile şi sau serviciile achiziţionate;
• gestionarea relaţiei cu clienţii (consiliere vestimentară, rezervare produse, etc);
• trimiterea de newslettere şi/sau notificări periodice prin SMS sau e-mail;
• cercetarea de piaţă, urmărirea şi monitorizarea vânzărilor şi comportamentul clientului;
• asigurarea unei experienţe de navigare mai bună;
• analiza candidaturii la posturile disponibile.

Punctual, pentru evenimentul ON organizat de ERD pe 12 Mai 2019 in cadrul Bucharest Half Marathon din Bucuresti, colectarea datelor se face este doar in scopul derularii, extragerii si anuntatii castigatorului la concursul Castiga un tricou ON. Castigatorul va fi anuntat pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/OnRunningRomania/


Obţinerea consimțământului
Când ne oferiți informații personale pentru a finaliza o comandă pe site sau pentru a returna o achiziție, sunteți de acord să colectăm şi să prelucrăm datele și să le folosim numai pentru acest motiv. Dacă nu completaţi câmpurile obligatorii, nu vom fi în măsură să răspundem solicitărilor dvs..
Dacă vă cerem informațiile dvs. personale dintr-un motiv secundar, cum ar fi campaniile de marketing sau cercetare de piaţă, vă vom solicita direct consimțământul exprimat sau vă vom oferi posibilitatea de a refuza.

Retragerea consimțământului
Dacă vă răzgândiți, vă puteți oricând retrage consimțământul referitor la continuarea colectării, utilizării sau transmiterii informațiilor dvs. către terţi, contactând-ne la office@extremeriders.ro.

3. Cine are acces la informațiile dvs.

Datele colectate sunt destinate echipelor responsabile de gestiunea relaţiei cu clienţii şi activităţilor de marketing, precum şi personalului autorizat. Pentru a asigura un nivel standard al serviciilor, datele cu caracter personal respectă un nivel adecvat de protecţie conform Regulamentului (UE) 2016/679.

ERD va transmite datele dvs. personale către un terţ doar în următoarele situaţii:
- cand v-aţi dat acordul în prealabil
- dacă pentru a vă putea furniza produsul/serviciul solicitat trebuie să comunice aceste informaţii unui terţ de exemplu pentru stocarea comenzii pe platforma Prestashop, pentru servicii de curierat (DHL, TNT, UPS, FANcourier, Urgent Cargus, DPD, Nemo Express), pentru servicii de hosting, pentru servicii IT, pentru soluţii ERP, pentru solutii de plată online sau în rate (daca este cazul)
- pentru a vă propune oferte adaptate la interesele dvs. prin intermediul furnizorilor de publicitate şi agenţiilor, cu acordul dvs.
- la cererea autorităţilor judiciare şi administrative autorizate

În general, furnizorii terță parte cu care colaborăm vor colecta şi utiliza informațiile dvs. numai în măsura necesară pentru a le permite să realizeze serviciile pe care le prestează. Anumiți furnizori de servicii, cum ar fi procesatorii de tranzacții de plată, au propriile politici de confidențialitate cu privire la informațiile pe care trebuie să le oferim pentru tranzacțiile legate de achiziții. Astfel, vă recomandăm să citiți politicile acestora de confidențialitate pentru a înțelege modul în care datele dvs. personale vor fi gestionate de acești furnizori.

Daca este cazul, platilor elecronice, Informaţiile legate de coordonatele dvs. bancare nu sunt stocate de ERD, ci sunt prelucrate direct de procesatorul de plăţi, aplicând reguli de securitate maximă.

4. Cum pot fi şterse sau modificate datele dumneavoastră personale?

Datele dvs. cu caracter personal sunt păstrate timp de 10 ani de la ultimul contact cu societatea noastră sau până în momentul în care vă exprimaţi dorinţa de a fi şters din baza de date ERD, în măsura în care nu există un temei legal pentru a fi arhivate în continuare.

Dacă doriți să accesați, să corectați, să modificați sau să ștergeți informațiile personale pe care le avem despre dvs., vă rugăm să trimiteţi un mesaj la adresa de e-mail office@extremeriders.ro.

Ȋn orice moment puteţi să vă exersaţi drepturile conferite de regulamentul (UE) 2016/679, printre care dreptul de a fi uitat, dreptul la portabilitatea datelor şi dreptul la restricţionarea prelucrării.

5. Cum asigurăm protecţia datelor dumneavoastră personale?

ERD a depus toate eforturile pentru a pune în practică măsuri tehnice şi organizatorice de păstrare a confidenţialităţii şi a securităţii datelor personale. Scopul acestora este să împiedice riscul ca datele personale să fie accesate, distruse sau sustrase de terţi neautorizaţi.
Top Level Hosting oferă servicii de găzduire pentru website-ul www.extremeriders.ro.

Serverul beneficiază de un mix de soluţii de protecţie. Astfel, protecţia perimetrală include mitigarea atacurilor folosind centre de scrubbing la nivel mondial, cu o capacitate de mitigare a atacurilor de tip DDOS/Flood de până la 1.2 Tbps. La nivel de data center serverul este protejat prin mai multe layere: echipamente FortiDDOS şi FortiGate pentru protecţie Layer 3, 4 si 7. Traficul este analizat granular, iar peste 90% din traficul maliţios este oprit înainte de a ajunge la server. La nivelul serverului există, de asemenea, o protecţie complexă rezultată din combinarea unui firewall local cu un web application firewall respectiv elementele de securitate oferite de serverul web (Litespeed Enterprise). Suplimentar, serverul beneficiază de back-up zilnic ce se realizează folosind soluţia R1Soft.

Când introduceți parola, va rugăm să vă asiguraţi că browserul dvs. indică (de obicei, prin intermediul unui lacăt sau al altei pictograme) că vă aflați într-o conexiune securizată și că sunteți conectat(ă) la o adresă de pe site-ul https://www.extremeriders.ro.

6. Modificări ale politicii de confidenţialitate

Ne rezervăm dreptul de a aduce modificări acestei politici şi vă recomandăm sa o revizuiţi în mod constant. Modificările vor fi anunţate printr-un banner şi vor intra în vigoare imediat după publicarea pe site.
Politica de confidenţialitate se aplică tuturor informaţiilor pe care le transmiteţi sau pe care le colectăm pe baza navigării dumneavoastră pe site-ul extremeriders.ro, respectiv prin intermediul paginilor de Social Media.